slide-1 slide-2 slide-3
Wie ben ik?
Dit ben ik!

Hallo! Mijn naam is Babet Colenbrander, leerkracht en dramatherapeut. Momenteel werk ik bij het Deltion College in Zwolle bij de opleiding Maatschappelijke Zorg. Daarnaast ben ik, sinds september 2013, de trotse oprichtster van Bureau Bijdehandig. Mijn passie ligt namelijk in het onderwijs, en het ondersteunen en (individueel) begeleiden van kinderen en jongeren. Het belangrijkste vind ik dat uw zoon of dochter zich kan ontwikkelen op een creatieve manier.

Na de PABO in 2007 te hebben afgerond, heb ik de HBO-opleiding Creatieve Therapie Drama gedaan, omdat ik merkte dat het welbevinden en zelfbeeld van een kind een hele belangrijke basis is van het leren op school. Inmiddels ben ik ook bevoegd voor het MBO-onderwijs en werk ik daar sinds 2014 met heel veel plezier.

Daarnaast zie ik als leerkracht dat de klassen tegenwoordig steeds groter worden, terwijl een aantal leerlingen steeds meer hulp en aandacht nodig hebben. Sommige leerlingen vallen op vanwege hun gedrag, sommige vanwege hun tempo en anderen weer vanwege hun niveau. Deze leerlingen hebben vaak wat extra aandacht nodig van de leerkracht. Als leerkracht weet ik hoe lastig het soms kan zijn om elke leerling in een klas te horen en te zien. Het onderwijs heeft wel het uitgangspunt dat het gebeurt, maar de middelen en de tijd zijn niet altijd aanwezig om elk leerling in zijn individuele (onderwijs)behoeften te voorzien.

Bij Bureau Bijdehandig kan ik dit allemaal combineren en leg ik de focus op het stimuleren van de individuele ontwikkeling van uw zoon of dochter.

Om mij nog meer te verdiepen en te scholen op het gebied van huiswerkbegeleiding, weerbaarheid en de overstap naar de middelbare school heb ik een aantal trainingen gevolgd.

Rots en Water | Een psychofysieke weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes op de basisschool en middelbare school.

Ik leer leren | Training voor kinderen die vastlopen bij het leren.

Klaar voor de Brugklas | Training voor kinderen die naar de brugklas gaan.